Actueel

Wilt u op de hoogte blijven van alles omtrent accountancy software? Of het nu gaat om nieuwe ontwikkelingen of updates, op deze pagina vindt u met regelmaat nieuwsitems en artikelen die voor u en uw kantoor interessant kunnen zijn.

Donderdag 12 juli

Samenwerking Unit4 en Dapas Software

Persbericht, 12 juli 2018

Unit4 en Dapas Software, specialist op het gebied van workflowmanagement, sluiten een partnership. Door de accountancysoftware van Unit4 en Dapas te integreren kunnen accountantskantoren nog beter grip krijgen op hun processen en rendement.
Dapas Software is een relatief jong bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in procesoptimalisatie voor accountantskantoren. Om dit te realiseren is de Dapas Process Manager (DPM) ontwikkeld. Volgens oprichter Jacco Oudhof kiest Dapas Software daarmee voor een andere aanvliegroute dan tot nu toe gebruikelijk binnen de accountancybranche. “Dapas is gepokt en gemazeld in de praktijk. Ik weet uit eigen ervaring als accountant en partner wat vennoten in hun proces doormaken, en welke dilemma’s en uitdagingen er zijn. We zien onszelf dan ook niet alleen als leverancier van software maar ook als veranderpartner. Onze samenwerking met Unit4 bundelt vele sterke punten van de accountancysoftware van Unit4 en Dapas, al met al een goede reden voor een gesprek over standaardisatie en het ‘lean’ maken van bedrijfsprocessen met de adviseurs van Unit4.”

Strategisch partner

“In onze permanente zoektocht naar strategische partners kwam Dapas direct voorbij”, aldus Joris van Leeuwen. “Dapas is een van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt voor procesoptimalisatie, compliance en inzicht. Onze samenwerking verhoogt de effectiviteit en transparantie van het proces binnen accountantskantoren. Deze samenwerking levert heel duidelijk extra waarde voor accountantskantoren en wij zijn er trots op dat we de samenwerking kunnen aankondigen en formaliseren.”
Met de integratie van DPM - Dapas Process Manager - en de accountancysoftware van Unit4 profiteren accountants van vele voordelen en verkrijgen snel en grondig inzicht in de voortang van hun (werk)processen. “Door dit partnership zijn we weer een stap verder in het uitbouwen van ons Partner Ecosysteem. Wij zullen blijven zoeken naar partners die onze software verrijken en naar partners die onze software willen adviseren en implementeren aan zowel bestaande als nieuwe Unit4-klanten.”

Van links naar rechts: Barre Dijkstra (CTO Dapas Software), Michel Jongboer (Head of Strategy and Portfolio, Unit4), Jacco Oudhof (CEO Dapas Software) en Joris van Leeuwen (General Manager, Unit4).

Donderdag 15 maart

60 dagen termijn NVKS

De NVKS schrijft namelijk het volgende voor in artikel 12 lid 2 onderdeel j:

“de kwaliteitsbepaler richt het kwaliteitssysteem zodanig in dat dit een redelijke mate van zekerheid geeft dat een eindverantwoordelijke accountant of eindverantwoordelijke professional het definitieve opdrachtdossier uiterlijk twee maanden na de datering en ondertekening van de accountantsverklaring afsluit.”

De vraag is nu, hoe gaat u er voor waken dat u inzichtelijk heeft of dit ook daadwerkelijk gebeurd binnen uw organisatie. Gaat u dit bijhouden in Excel (handmatig en niet real-time) of laat u de techniek zijn werk doen (automatisch en real time)? Het laatste is mogelijk dankzij de Dapas Proces Manager.

Doordat Dapas de doorlooptijd van het werkproces in kaart brengt, is het mogelijk om hier op te kunnen sturen. Zodra de definitieve jaarrekening rechtstreeks vanuit de bron, via de Dapas Proces Manager is verzonden naar de klant, gaat de 60 dagen termijn voor de taak archivering lopen. Het accountantskantoor bepaalt zelf wanneer een waarschuwing optreedt. U kunt dan nog tijdig actie ondernemen. Is het dossier te laat gearchiveerd dan zal dit ook inzichtelijk zijn. Via het Management Dashboard zullen alle actieve archiverings-taken inzichtelijk worden. U krijgt hier een totaal overzicht van al uw jaarrekeningdossiers die nog gearchiveerd moeten worden, in de gevaren zone zitten en de dossiers die te laat zijn. Maar dankzij goede monitoring zal het laatste, als het goed is, niet meer voorkomen.

 

Nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten wat Dapas u kan bieden op gebied van proces-optimalisatie, compliance en inzicht. Neem dan gerust contact met ons op via software@dapas.nl.


Bekijk overige nieuwsberichten

Volg ons ook via onze sociale media kanalen!

In de media