Actueel

Wilt u op de hoogte blijven van alles omtrent accountancy software? Of het nu gaat om nieuwe ontwikkelingen of updates, op deze pagina vindt u met regelmaat nieuwsitems en artikelen die voor u en uw kantoor interessant kunnen zijn.

Donderdag 15 maart

60 dagen termijn NVKS

Met de invoering van de NVKS per 1 januari 2018 is het afsluiten van de dossiers na het ondertekenen van de jaarrekening nog belangrijker geworden.

De NVKS schrijft namelijk het volgende voor in artikel 12 lid 2 onderdeel j:

“de kwaliteitsbepaler richt het kwaliteitssysteem zodanig in dat dit een redelijke mate van zekerheid geeft dat een eindverantwoordelijke accountant of eindverantwoordelijke professional het definitieve opdrachtdossier uiterlijk twee maanden na de datering en ondertekening van de accountantsverklaring afsluit.”

De vraag is nu, hoe gaat u er voor waken dat u inzichtelijk heeft of dit ook daadwerkelijk gebeurd binnen uw organisatie. Gaat u dit bijhouden in Excel (handmatig en niet real-time) of laat u de techniek zijn werk doen (automatisch en real time)? Het laatste is mogelijk dankzij de Dapas Proces Manager.

Doordat Dapas de doorlooptijd van het werkproces in kaart brengt, is het mogelijk om hier op te kunnen sturen. Zodra de definitieve jaarrekening rechtstreeks vanuit de bron, via de Dapas Proces Manager is verzonden naar de klant, gaat de 60 dagen termijn voor de taak archivering lopen. Het accountantskantoor bepaalt zelf wanneer een waarschuwing optreedt. U kunt dan nog tijdig actie ondernemen. Is het dossier te laat gearchiveerd dan zal dit ook inzichtelijk zijn. Via het Management Dashboard zullen alle actieve archiverings-taken inzichtelijk worden. U krijgt hier een totaal overzicht van al uw jaarrekeningdossiers die nog gearchiveerd moeten worden, in de gevaren zone zitten en de dossiers die te laat zijn. Maar dankzij goede monitoring zal het laatste, als het goed is, niet meer voorkomen.

 

Nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten wat Dapas u kan bieden op gebied van proces-optimalisatie, compliance en inzicht. Neem dan gerust contact met ons op via software@dapas.nl.

Dinsdag 7 november

14 december Dag van de mkb-accountant

Procesoptimalisatie naar een nieuwe hoogte brengen?! Kom op 14 december a.s. langs bij de Dapas Software stand tijdens de Dag van de mkb-accountant, georganiseerd door Novak.

 


Bekijk overige nieuwsberichten

Volg ons ook via onze sociale media kanalen!

In de media