Oud-voorzitter KPMG MKB, Jacco Oudhof, start Dapas Software

Accountancy Vanmorgen, 16 juli 2015 07:20

Na al bijna een jaar weg te zijn bij KPMG MKB start Jacco Oudhof deze maand met het softwarehuis Dapas Software. Door het bundelen van krachten op het gebied van accountancy en IT wil Dapas accountantskantoren ondersteunen bij het realiseren van efficiëntere werkprocessen.

Jacco Oudhof start Dapas SoftwareDapas’ procesmonitor moet daarvoor de sleutel zijn. Zo’n procesmonitor wordt op maat van het kantoor ontwikkeld. Dapas heeft een missie, Jacco Oudhof: ‘Het realiseren van efficiënte en uniforme werkprocessen met softwareoplossingen – accountantssuite, procesmonitor én Microsoft Dynamics CRM DS - die volledig zijn toegespitst op het gebruikersgemak en ontzorgen van accountantskantoren. Media staan er vol van en softwareleveranciers pretenderen allemaal de oplossing te hebben: de transitie van accountant naar businesspartner. Met het samenbrengen van kennis op het gebied van accountancy en IT weet Dapas Software zich te onderscheiden.’

De Proces Manager van Dapas moet er voor zorgen dat processen binnen kantoren ook daadwerkelijk uniform, maar op maat van het kantoor, kunnen worden ingericht. Daarbij staat centraal dat het systeem ook een werkwijze bijna dwingend voorschrijft, dat alle taken die kunnen worden geautomatiseerd ook daadwerkelijk geautomatiseerd worden uitgevoerd. En dat stappen in het proces niet kunnen worden overgeslagen, om er bijvoorbeeld later nog op terug te komen. ’Je moet niet verder kunnen, wanneer je bepaalde werkzaamheden nog niet hebt gedaan.’ Zo moet voor ieder kantoor - wat Oudhof noemt - ‘het fabriekje' binnen handbereik komen. Dat SBR hier een belangrijke rol speelt noemt hij ‘vanzelfsprekend.’

Experience Centre

Vanuit de gedachte om de klant en zijn wensen centraal te stellen is het Experience Centre ontstaan. Oprichter van Dapas Software, Jacco Oudhof: ‘Dankzij onze samenwerking met Green Accountants zijn wij in staat om de software in de praktijk te testen en door te ontwikkelen, zodat de software daadwerkelijk aansluit op de dagelijkse bedrijfsvoering van een accountantskantoor.’ Daarnaast is het Experience Centre een ruimte waar accountantskantoren zelf kunnen ervaren, leren maar vooral ook beleven hoe het accountantskantoor van de toekomst eruit ziet.

Verandertraject

De implementatie van de software en systemen betekent vaak nieuwe manieren van werken en een verandertraject binnen het accountantskantoor. Dit verandertraject is volgens Oudhof vaak een grotere investering dan de aanschaf van nieuwe software zelf. Jacco Oudhof: ‘De software doet wat het doen moet, maar de mens moet er mee kunnen en willen werken, wil je echt van een succesvolle implementatie kunnen spreken. Bij de transitie van accountant naar businesspartner is het werken met de software vaak één van de eerste concrete veranderingen waar medewerkers van het accountantskantoor mee te maken krijgen.’

De medewerkers van Dapas Software hebben dit verandertraject o.l.v. Jacco Oudhof, zo stelt hij, zelf aan den lijve ondervonden en weten precies welke valkuilen accountantskantoren tegenkomen – en hoe daarmee om te gaan. ‘Daar waar het bij de meeste softwareleveranciers stopt, gaat onze dienstverlening verder dan enkel het ontwikkelen en implementeren van de software. Met het begeleiden van dit verandertraject geven we alle handvatten die nodig zijn om het traject succesvol te doorlopen, zodat naast het accountantskantoor ook de klant toegevoegde waarde ervaart', aldus Oudhof.

Actueel
 
Samenwerking Unit4 en Dapas Software Woensdag 11 juli Samenwerking Unit4 en Dapas Software

Unit4 en Dapas Software, specialist op het gebied van workflowmanagement, sluiten een partnership. Door de accountancysoftware van Unit4 en Dapas te integreren kunnen accountantskantoren nog beter grip krijgen op hun processen en rendement.

Lees meer »
Woensdag 14 maart 60 dagen termijn NVKS

Met de invoering van de NVKS per 1 januari 2018 is het afsluiten van de dossiers na het ondertekenen van de jaarrekening nog belangrijker geworden.

Lees meer »