Elsevier Nextens koppelt met de proces monitor van Dapas Software

AccountantWeek, 28 april 2016

Reed Business Information is een samenwerking aan gegaan met Dapas Software om accountants meer inzicht en overzicht te tonen. Reed Business Information biedt met Elsevier Nextens online aangiftesoftware met professionele ondersteuning. Vanaf nu koppelt Nextens met de Proces Manager (DPM) van Dapas Software.


DPM

De DPM koppelt alle reeds in gebruik zijnde systemen en software binnen een accountantskantoor aan elkaar. Hierdoor heeft de accountant inzicht in het volledige proces. Dankzij de koppeling kunnen alle fiscale aangiftes (VPB, ICP, IB en BTW) verzonden worden via de DPM naar het gekoppelde portaal van de klant. Na de online accordering gaat de aangifte automatisch (via de DPM) terug naar Nextens, die de aangifte verzendt. De Belastingdienst koppelt aan Nextens terug of de aangifte goed is ontvangen. Ook deze status is vervolgens terug te zien in de DPM.

Inzicht in status

“Dankzij deze automatisering beschikt een accountantskantoor over belangrijke data over de werkprocessen, zoals inzicht in de status, tijdsduur en welke medewerkers bij de opdracht betrokken zijn. Op het gebied van aangiften, maar ook als het gaat om jaarrekeningen en salaris, realiseert de DPM efficiëntie. In het online dashboard staat per klant een overzicht van de volledige dienstverlening. De audit trail geeft de gewenste vastlegging. De DPM wordt hiermee onderdeel van de compliance op het kantoor en helpt bij het optimaliseren van de processen,” verklaart Jacco Oudhof van Dapas Software.

Actueel
 
Samenwerking Unit4 en Dapas Software Woensdag 11 juli Samenwerking Unit4 en Dapas Software

Unit4 en Dapas Software, specialist op het gebied van workflowmanagement, sluiten een partnership. Door de accountancysoftware van Unit4 en Dapas te integreren kunnen accountantskantoren nog beter grip krijgen op hun processen en rendement.

Lees meer »
Woensdag 14 maart 60 dagen termijn NVKS

Met de invoering van de NVKS per 1 januari 2018 is het afsluiten van de dossiers na het ondertekenen van de jaarrekening nog belangrijker geworden.

Lees meer »